Wat kost een laptop?
Laptops

Wat kost een laptop?

De prijs van een laptop kan variëren afhankelijk van de specificaties, merk en model. Een eenvoudige laptop kan al verkrijgbaar zijn vanaf rond de €300, terwijl een high-end gaming laptop al snel €2000 of meer kan kosten. Het wordt over het algemeen altijd aanbevolen om rond te kijken bij verschillende winkels en online verkooppunten om de beste prijs te vinden.

Wat kost een Chromebook?

Over het algemeen zijn Chromebooks de goedkoopste soort laptop. Dit komt omdat het basislaptops zijn die gemaakt zijn voor het uitvoeren van basistaken. Hieronder verstaan we bijvoorbeeld het versturen van e-mails, surfen op internet of bewerken van documenten.

Zelfs de beste Chromebooks kunt u vaak al vinden voor onder de €500. Deze hebben vaak net wat meer RAM en opslagruimte dan de gemiddelde Chromebook, waardoor u net weer even wat meer kan. Denk hierbij aan het kijken van een film of spelen van lichte web-based games.

Wat kost een gaming laptop?

Gaming laptops zijn vaak wat duurder dan de gemiddelde laptop. Dit komt door dat gaming laptops sterkere specificaties nodig hebben voor het uitvoeren van waar deze voor gemaakt zijn: het spelen van zware games. Zo moet hij een krachtige NVIDIA videokaart hebben welke los soms al duurder is dan de gemiddelde laptop, en ook een goede processor en veel werkgeheugen.

Tips om te besparen op de aanschaf van een laptop

Mocht een laptop toch net wat te duur zijn, dan zijn er nog een aantal dingen die u kunt doen om te besparen op de aanschaf van uw nieuwe laptop:

  • Kijk naar refurbished modellen: refurbished laptops zijn eerder gebruikte modellen die zijn gerepareerd en opnieuw verkocht worden. Dit kan u helpen om een laptop met dezelfde specificaties te krijgen voor een lagere prijs.

  • Vergelijk prijzen: winkel rond om te zien waar u de beste deal kunt krijgen voor de laptop die u wilt. Online zijn er ook veel websites te vinden voor het vergelijken van laptops.

  • Overweeg een ‘niet-gaming laptop’: als u geen gebruik maakt van de laptop voor gaming, kunt u besparen door een laptop te kopen die geen goede videokaart heeft. Deze modellen zijn vaak goedkoper omdat ze minder krachtige hardware hebben.

Tot slot kunt u natuurlijk ook altijd nog wachten op speciale kortingsdagen die meerdere malen in het jaar terug komen. Denk hierbij aan Black Friday, Cyber Monday of de jaarlijkse vakantiegeld-deals.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *