3 dingen waar je op moet letten bij het kopen van een refurbished laptop
Laptops,Nieuws

3 dingen waar je op moet letten bij het kopen van een refurbished laptop

Een laptop is vaak een kostbare bezitting, maar wel een hele veelzijdige. Je hebt hem vaak nodig voor je werk, studie of hobby´s en wil daarom dat de laptop goed bij jouw wensen aansluit. Helaas komt het vaak voor dat je die maand net even wat krapper zit en dat precies op dat moment jouw oude laptop sneuvelt. Een goede oplossing? Een refurbished laptop kopen. Een tweedehands laptop kopen biedt niet alleen voordelen voor jouw portemonnee, maar is ook goed voor het milieu. Er zijn natuurlijk wel een aantal dingen waar je op moet letten voor je aan een tweedehands laptop begint!

Wat is refurbished eigenlijk?

Voor je een refurbished laptop koopt, wil je natuurlijk wel weten wat dit precies inhoudt. Daarom wordt hier kort uitgelegd wat refurbished nou eigenlijk precies is. Ongetwijfeld heb je wel eens een product gekocht of verkocht voor een online tweedehands aanbieder zoals Marktplaats. Dit is heel fijn, want vaak krijg je het voor een gunstigere prijs dan nieuw in de winkel, het nadeel is dan dat sommige aanbieders niet helemaal eerlijk zijn, je weet dus nooit 100% zeker wat je koopt.

Bij refurbished producten koop je een tweedehands product, maar deze zijn dan volledig nagelopen, helemaal up to date, en soms zijn essentiële onderdelen zelfs vervangen. En toch voor een gunstigere prijs dan nieuw in de winkel! Goed voor jouw portemonnee en voor het milieu!

Waar moet je op letten bij het kopen van een refurbished laptop?

Allereerst moet je niet denken: ik kan hem kopen, dus ik ga hem kopen. Kijk naar wat je nodig hebt. Het zou zonde zijn als jij veel te veel geld uitgeeft aan een laptop met de hoogste specificaties, terwijl je alleen af en toe een presentatie in elkaar hoeft te zetten. Kijk dus naar jouw eisen voor je iets koopt! Verder is het altijd goed om even te kijken naar de staat van het toestel: ondanks dat hij helemaal is nagelopen, wil dat niet zeggen dat hij gloednieuw is. Check even of er nog eventuele kleine gebreken zijn voor je hem aanschaft, vaak staat dit op de site aangegeven!

Als laatste: neem de tijd! Het aanbod is enorm, dus haast je niet. Wie weet staat er morgen voor hetzelfde geld, letterlijk en figuurlijk, een droomlaptop op de website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *